StoryEditor

Sposób na białą pieczeń

Biała kiełbasa gości na naszych stołach na śniadaniu wielkanocnym, ale skoro do świąt jeszcze trochę czasu, proponujemy obiad z pieczoną kiełbasą w roli głównej.
15.03.2017., 13:03h

SKŁADNIKI:

10 białych surowych kiełbas,
3 duże cebule,
2 łyżeczki miodu,
4 łyżeczki musztardy francuskiej,
3 łyżki oleju,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
1/4 łyżeczki chili,
ok. 125 ml piwa.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę pokroić w półplasterki. Zeszklić na oleju. Dodać sól, słodką paprykę oraz chili. Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego. Na cebuli ułożyć kiełbasę. Wlać piwo. Miód wymieszać z musztardą. Powstałą miksturą posmarować wierzch kiełbasek.
Piec 30-40 min w temp. 180°C, co jakiś czas polewając kiełbaski sosem powstałym podczas pieczenia.

 

 

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
24. kwiecień 2024 05:58