StoryEditor

Wołowina ekologiczna? Czemu nie!

Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego utworzył sekcję skierowaną do produkcji ekologicznej.
21.06.2017., 15:06h

– Widzimy perspektywy tego kierunku hodowli. Mamy coraz więcej zapytań odnośnie do chęci zakupu materiału hodowlanego, nie tylko będącego pod oceną, ale także spełniającego wymogi rolnictwa ekologicznego – mówi Jacek Zarzecki, prezes organizacji, jednocześnie argumentując, że powstanie sekcji jest także odpowiedzią na zapotrzebowanie samych hodowców.

Mają bowiem już takie stada i chcą się zrzeszać, aby wspólnie sprzedawać towar po cenach wyższych od wołowiny konwencjonalnej. Sprzyja temu rosnąca świadomość konsumentów, przekonanych, że żywność wyprodukowana bez udziału chemii i konserwantów jest lepsza i dzięki temu cieszy się coraz większą popularnością.  mwie

Mira Wieczorek
Autor Artykułu:Mira Wieczorek
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
25. kwiecień 2024 15:29