Reklama zniknie za 11 sekund

r e k l a m a
PARTNER
r e k l a m a
Strona główna>Artykuły>Świnie>

Wielkopolska, biała, parzona

Obrazek

Tradycyjna, z mięsa polskich świń, certyfikowana – kiełbasa biała parzona, wielkopolska – ma być sposobem na pozyskanie klientów.

Anna Kurek26 marca 2019, 12:56
Jest najlepsza, kiedy spożywa się ją na świeżo po sparzeniu, po wyjęciu z kotła – zachwala swój wyrób Józef Konarczak, prezes Zakładów Mięsnych Konarczak z wielkopolskiej Pogorzeli.

– Białą kiełbasę robimy od blisko 30 lat istnienia ZM Konarczak i zawsze była ona doceniana przez konsumentów, a pamiętajmy, że ci są coraz bardziej świadomi i wymagający – dodaje. Jego zdaniem na sklepowych półkach wciąż brakuje jakości, no bo co może zawierać w składzie kiełbasa, której przydatność do spożycia wynosi 30 i więcej dni? 

– Nasza biała ma jedynie 7-dniowy termin ważności, nie zawiera żadnych polepszaczy, konserwantów, czy niepotrzebnych dodatków. Dlatego jest nie tylko doskonała w smaku, ale też zdrowa – mówi Konarczak, który od razu wyjaśnia, dlaczego tego rodzaju produkty są dziś potrzebne i rodzimym zakładom, i producentom świń. 

– Małe, lokalne ubojnie nie wytrzymują ekonomicznie konkurencji. Nie jesteśmy w stanie rywalizować z dużymi ubojniami i zakładami mięsnymi cenami. Jedyne, co możemy robić, to produkty najwyższej jakości, rozpoznawalne na rynku i identyfikowane z regionem pochodzenia, ba, nawet producentem żywca – twierdzi prezes. 

To ma być sposób na skierowanie uwagi konsumentów na doskonałej jakości, tradycyjny wyrób lokalny, co umożliwi przetrwanie mniejszych zakładów w nierównej walce gigantów o klienta. Mają przy tym skorzystać również krajowi dostawcy żywca wieprzowego.

Więcej o tym w jaki sposób i z czego jest produkowana kiełbasa biała, parzona, wielkopolska przeczytacie Państwo w kwietniowym wydaniu "top świnie". Zapraszamy do lektury. aku




1 z 3
Kiełbasa biała, parzona, wielkopolska

Kiełbasa biała, parzona, wielkopolska

2 z 3
Kiełbasa biała, parzona, wielkopolska

Kiełbasa biała, parzona, wielkopolska

3 z 3
Kiełbasa biała, parzona, wielkopolska

Kiełbasa biała, parzona, wielkopolska

Picture of the author
Autor Artykułu:Anna Kurek
Pozostałe artykuły tego autora

Masz pytanie lub temat?Napisz do autora

Ważne Tematy

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)