Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody

Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Wielkopolska, biała, parzona

26.03.2019

Drukuj

Wielkopolska, biała, parzona

Artykuł dostępny

Jest najlepsza, kiedy spożywa się ją na świeżo po sparzeniu, po wyjęciu z kotła – zachwala swój wyrób Józef Konarczak, prezes Zakładów Mięsnych Konarczak z wielkopolskiej Pogorzeli.

r e k l a m a

– Białą kiełbasę robimy od blisko 30 lat istnienia ZM Konarczak i zawsze była ona doceniana przez konsumentów, a pamiętajmy, że ci są coraz bardziej świadomi i wymagający – dodaje. Jego zdaniem na sklepowych półkach wciąż brakuje jakości, no bo co może zawierać w składzie kiełbasa, której przydatność do spożycia wynosi 30 i więcej dni? 

– Nasza biała ma jedynie 7-dniowy termin ważności, nie zawiera żadnych polepszaczy, konserwantów, czy niepotrzebnych dodatków. Dlatego jest nie tylko doskonała w smaku, ale też zdrowa – mówi Konarczak, który od razu wyjaśnia, dlaczego tego rodzaju produkty są dziś potrzebne i rodzimym zakładom, i producentom świń. 

– Małe, lokalne ubojnie nie wytrzymują ekonomicznie konkurencji. Nie jesteśmy w stanie rywalizować z dużymi ubojniami i zakładami mięsnymi cenami. Jedyne, co możemy robić, to produkty najwyższej jakości, rozpoznawalne na rynku i identyfikowane z regionem pochodzenia, ba, nawet producentem żywca – twierdzi prezes. 

To ma być sposób na skierowanie uwagi konsumentów na doskonałej jakości, tradycyjny wyrób lokalny, co umożliwi przetrwanie mniejszych zakładów w nierównej walce gigantów o klienta. Mają przy tym skorzystać również krajowi dostawcy żywca wieprzowego.

Więcej o tym w jaki sposób i z czego jest produkowana kiełbasa biała, parzona, wielkopolska przeczytacie Państwo w kwietniowym wydaniu "top świnie". Zapraszamy do lektury. aku


Polecane dla Ciebie:

article icon

Żniwa 2019: Rosną ceny skupu rzepaku pod wpływem informacji z rynku

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

Galeria zdjęć

Kiełbasa biała, parzona, wielkopolska
Kiełbasa biała, parzona, wielkopolska
Kiełbasa biała, parzona, wielkopolska

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii