Reklama zniknie za 11 sekund

r e k l a m a
PARTNER
r e k l a m a

Smaczne kanapki

Obrazek

Zamiast silić się, by dzieci zjadły w szkole kanapki, warto przygotować pożywne pasty do kanapek - dzieci zjedzą drugie sniadanie ze smakiem.

Ewelina Cisłak15 grudnia 2014, 09:13

SKŁADNIKI:
1 szklanka drobnej fasoli
1 pęczek szczypiorku
3 plasterki ulubionej szynki
70 ml oleju
60 ml wody
1 mały ząbek czosnku
sól, pieprz
sok z 1/2 cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Nsstępnie wymienic wodę i gotować do miękkości. Po przestudzeniu zmiksować z wodą i olejem na papkę. Dodać szynkę pokrojoną w kostkę, szczypiorek, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Wszystko razem wymieszać. Na kanapki można nakładać zaraz po przygotowaniu.

Więcej przepisów na pyszne pasty do kanapek znejduje się we wrześniowym numerze "top agrar Polska" (9/2014) na str. 210.
ec



Picture of the author
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak
Pozostałe artykuły tego autora

Ważne Tematy

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)