StoryEditor

Smaczne kanapki

Zamiast silić się, by dzieci zjadły w szkole kanapki, warto przygotować pożywne pasty do kanapek - dzieci zjedzą drugie sniadanie ze smakiem.
15.12.2014., 09:12h

SKŁADNIKI:
1 szklanka drobnej fasoli
1 pęczek szczypiorku
3 plasterki ulubionej szynki
70 ml oleju
60 ml wody
1 mały ząbek czosnku
sól, pieprz
sok z 1/2 cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Nsstępnie wymienic wodę i gotować do miękkości. Po przestudzeniu zmiksować z wodą i olejem na papkę. Dodać szynkę pokrojoną w kostk ę, szczypiorek, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Wszystko razem wymieszać. Na kanapki można nakładać zaraz po przygotowaniu.

Więcej przepisów na pyszne pasty do kanapek znejduje się we wrześniowym numerze "top agrar Polska" (9/2014) na str. 210.
ec

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
20. kwiecień 2024 01:24