Produkt i usługa zamgławiania w jednym – nowość UPL
Podczas Potato Poland Krajowych Dni Ziemniaka firma UPL zaprezentowała nowy środek zapobiegający kiełkowaniu bulw w czasie przechowywania, który można zamówić z usługą zamgławiania – to zdecydowana nowość na rynku.
Nowy środek to produkt biologiczny, powstał na bazie olejku pomarańczowego (843,2 g/l). Argos – jest to regulator wzrostu i rozwoju roślin w formie gotowego do użycia koncentratu do zamgławiania na zimno lub na gorąco. Środek przeznaczony jest do stosowania przy użyciu wytwornic aerozolu w przechowalniach z wymuszoną wentylacją. Maksymalna zalecana dawka jednorazowego zastosowania wynosi 100 ml/1000 kg bulw ziemniaka.
Pierwszy zabieg należy wykonać w momencie zaobserwowania pierwszych kiełków na przechowywanych bulwach, a następne zabiegi wykonywać w co najmniej 3-tygodniowych odstępach. Maksymalna liczba zabiegów podczas przechowywania danej partii bulw w sezonie przechowalniczym wynosi 9 razy, a odstęp między zabiegami: co najmniej 21 dni.
Nowością jaką oferuje firma UPL jest usługa zamgławiania przechowalni ziemniaków środkiem Argos.
Szczegóły, a przede wszystkim koszty, produktu i zamgławiania przedstawia Krystian Rębisz z firmy UPL. Zobacz koniecznie cały wywiad!
Pierwszy zabieg należy wykonać w momencie zaobserwowania pierwszych kiełków na przechowywanych bulwach, a następne zabiegi wykonywać w co najmniej 3-tygodniowych odstępach. Maksymalna liczba zabiegów podczas przechowywania danej partii bulw w sezonie przechowalniczym wynosi 9 razy, a odstęp między zabiegami: co najmniej 21 dni.
Nowością jaką oferuje firma UPL jest usługa zamgławiania przechowalni ziemniaków środkiem Argos.
Szczegóły, a przede wszystkim koszty, produktu i zamgławiania przedstawia Krystian Rębisz z firmy UPL. Zobacz koniecznie cały wywiad!
Przeczytaj również
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora