Reklama zniknie za 11 sekund

Topagrar.plZaloguj
Strona główna>Artykuły>Świnie>Żywienie świń>

NA ŻYWO! IV Ogólnopolska Konferencja PSPO na temat śruty rzepakowej w żywieniu świń

Obrazek

Białko rzepakowe w żywieniu świń jest wciąż nie do końca doceniane zarówno przez producentów żywca, jak i żywieniowców. Tymczasem stanowi ono doskonałą alternatywę dla importowanego do Polski białka sojowego. O tym, jakie są realne szanse na stopniowe zastępowanie śruty sojowej paszami rzepakowymi, dyskutujemy podczas IV Ogólnopolskiej Konferencji Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju na temat „Możliwości zwiększania wykorzystania pasz rzepakowych w żywieniu trzody chlewnej”.

Bartłomiej Czekała4 listopada 2020, 13:00
Organizatorzy Konferencji, finansowanej z Funduszu Promocji Roślin Oleistych, do udziału zaprosili ekspertów ze świata nauki, a także praktyków, którzy podzielą się swoimi badaniami i doświadczeniami.
Chcesz wiedzieć, jak bezpiecznie wykorzystywać to krajowe białko w żywieniu swoich świń?

Organizator Konferencji – 
Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju



Patron Medialny Konferencji–  
top agrar Polska

IV Ogólnopolska konferencja PSPO na temat śruty rzepakowej w żywieniu świń

„Śruta rzepakowa jako realna alternatywa dla importu śruty sojowej. Możliwości zwiększenia wykorzystania pasz rzepakowych w żywieniu trzody chlewnej”

04 listopada 2020 r.

konferencja on-line



PROGRAM:
14.00    Rozpoczęcie konferencji  - Karol Bujoczek top agrar Polska

14.00 – 14.15    Otwarcie konferencji i powitanie uczestników:
−    Mariusz Szeliga, Prezes, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
−    Juliusz Młodecki, Prezes, Krajowe Zrzeszenie Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych

14.15 – 14.30    Aktualna sytuacja na rynku produktów przerobu rzepaku w Polsce i Europie

−    Adam Stępień, Dyrektor Generalny, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju

14.30 – 15.10    Pasze rzepakowe – praktyczne aspekty zastosowania w żywieniu trzody chlewnej
−    dr inż. Tomasz Schwarz, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
−    dr inż. Anita Zaworska-Zakrzewska, Uniwersytet Rolniczy w Poznaniu

15.10 – 15.30    Fizjologiczne podstawy wykorzystania rzepaku w żywieniu świń

−    prof. dr hab. Anna Czech, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie;

15.30 – 15.50    Dyskusja z prelegentami

15.50 – 16.55    Debata ekspercka – moderacja Karol Bujoczek, redaktor naczelny top agrar Polska
−    Radosław Stasiuk, Wiceprezes, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
−    dr inż. Tomasz Schwarz, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
−    prof. Daniel Korniewicz, ekspert ds. żywienia trzody chlewnej, LNB Cargill
−    Grzegorz Chrostowski, zarządzający fermami trzody chlewnej
−    Mariusz Nackowski, zarządzający fermami trzody chlewnej
16.55– 17.00    Podsumowanie i zakończenie konferencji

Konferencja jest finansowana z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.

Chcesz dołączyć na żywo? Zgłoś swój udział na www.pspo.topagrar.pl

Picture of the author
Autor Artykułu:Bartłomiej Czekała
Pozostałe artykuły tego autora

Masz pytanie lub temat?Napisz do autora

Ważne Tematy