Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Sokołów otwiera się na wegetarian

05.09.2017

Drukuj

Sokołów otwiera się na wegetarian

Artykuł dostępny

r e k l a m a

Firma Sokołów S.A. stworzyła zupełnie nową linię produktów. “Z gruntu dobre” to m. in. pasty i pasztety z warzyw, fasoli, soczewicy i innych roślin, całkowicie wegetariańskie potrawy, już niedługo, bo jeszcze we wrześniu, dostępne w sprzedaży detalicznej.


Do tej pory pojawiły się takie produkty jak Pasta z białej fasoli, Pasta z cukinii z suszonymi pomidorami, Pasta warzywna z ciecierzycą oraz dwa pasztety: Pasztet warzywny i Pasztet z soczewicy z żurawiną. Firma chce w przyszłości poszerzyć ofertę o nowe smaki.


Jako przedstawicieli konsumentów w ostatniej fazie tworzenia tej kategorii produktów, Sokołów zaprosił do testowania znanych blogerów kulinarnych. W ramach firmowej Akademii Smaku blogerzy oceniali smaki i możliwości wykorzystania produktów w kuchni.
Gościem specjalnym spotkania była Monika Mrozowska aktorka, autorka książek kulinarnych i wegetarianka.


r e k l a m a

 – Współpraca z blogerami jest niezwykle ważnym elementem działań Akademii Smaku Sokołów – mówi Aleksandra Chalimoniuk, Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. – Są oni naszymi stałymi gośćmi na organizowanych w Akademii warsztatach, poświęconych szeroko pojmowanej tematyce zdrowej, zbilansowanej diety, która pozytywnie wpływa na jakość całego życia. Cenimy ich zaangażowanie, umiejętności oraz wielką wiedzę merytoryczną – stąd nasz pomysł, by poprosić ich o ocenę produktów z naszej nowej linii, jeszcze przed wprowadzeniem jej na rynek.
Blogerzy nie tylko mogli spróbować najnowszych produktów, ale także podzielić się opinią na temat opakowań i nazw.


– Produkty „Z gruntu dobre” to propozycja dla osób na diecie roślinnej, ale również dla wszystkich, którzy chcą w prosty i wygodny sposób wzbogacić swój codzienny jadłospis w produkty roślinne – mówi Aleksandra Chalimoniuk. – Dlatego do udziału w naszych warsztatach zaprosiliśmy osoby o różnych potrzebach dietetycznych – zarówno jedzące mięso, jak i te, które ograniczyły jego spożywanie. Opinie naszych gości okazały się bezcenne w finalnej fazie tworzenia sokołowskiej linii „Z gruntu dobre”.


Nowa kategoria produktów wegetariańskich firmy to odpowiedź na zmiany w trendach żywieniowych. Opowiedziała o nich Agnieszka Piskała – dietetyk, ekspert ds. żywienia, szczególnie wiele uwagi poświęcając fleksitarianizmowi, czyli diecie polegającej na zmniejszonym spożywaniu mięsa w ciągu dnia i tygodnia.
Uczestnicy Akademii Smaku mieli okazję w praktyce przygotować potrawy na bazie najnowszych produktów warzywnych.

al
źródło i fot. Sokołów SA

Polecane dla Ciebie:

article icon

Ciepły i szczelny dach

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody