Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Sokołów otwiera się na wegetarian

05.09.2017

Drukuj

Sokołów otwiera się na wegetarian

Artykuł dostępny

Firma Sokołów S.A. stworzyła zupełnie nową linię produktów. “Z gruntu dobre” to m. in. pasty i pasztety z warzyw, fasoli, soczewicy i innych roślin, całkowicie wegetariańskie potrawy, już niedługo, bo jeszcze we wrześniu, dostępne w sprzedaży detalicznej.

r e k l a m a



Do tej pory pojawiły się takie produkty jak Pasta z białej fasoli, Pasta z cukinii z suszonymi pomidorami, Pasta warzywna z ciecierzycą oraz dwa pasztety: Pasztet warzywny i Pasztet z soczewicy z żurawiną. Firma chce w przyszłości poszerzyć ofertę o nowe smaki.


Jako przedstawicieli konsumentów w ostatniej fazie tworzenia tej kategorii produktów, Sokołów zaprosił do testowania znanych blogerów kulinarnych. W ramach firmowej Akademii Smaku blogerzy oceniali smaki i możliwości wykorzystania produktów w kuchni.
Gościem specjalnym spotkania była Monika Mrozowska aktorka, autorka książek kulinarnych i wegetarianka.


 – Współpraca z blogerami jest niezwykle ważnym elementem działań Akademii Smaku Sokołów – mówi Aleksandra Chalimoniuk, Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. – Są oni naszymi stałymi gośćmi na organizowanych w Akademii warsztatach, poświęconych szeroko pojmowanej tematyce zdrowej, zbilansowanej diety, która pozytywnie wpływa na jakość całego życia. Cenimy ich zaangażowanie, umiejętności oraz wielką wiedzę merytoryczną – stąd nasz pomysł, by poprosić ich o ocenę produktów z naszej nowej linii, jeszcze przed wprowadzeniem jej na rynek.
Blogerzy nie tylko mogli spróbować najnowszych produktów, ale także podzielić się opinią na temat opakowań i nazw.


– Produkty „Z gruntu dobre” to propozycja dla osób na diecie roślinnej, ale również dla wszystkich, którzy chcą w prosty i wygodny sposób wzbogacić swój codzienny jadłospis w produkty roślinne – mówi Aleksandra Chalimoniuk. – Dlatego do udziału w naszych warsztatach zaprosiliśmy osoby o różnych potrzebach dietetycznych – zarówno jedzące mięso, jak i te, które ograniczyły jego spożywanie. Opinie naszych gości okazały się bezcenne w finalnej fazie tworzenia sokołowskiej linii „Z gruntu dobre”.


Nowa kategoria produktów wegetariańskich firmy to odpowiedź na zmiany w trendach żywieniowych. Opowiedziała o nich Agnieszka Piskała – dietetyk, ekspert ds. żywienia, szczególnie wiele uwagi poświęcając fleksitarianizmowi, czyli diecie polegającej na zmniejszonym spożywaniu mięsa w ciągu dnia i tygodnia.
Uczestnicy Akademii Smaku mieli okazję w praktyce przygotować potrawy na bazie najnowszych produktów warzywnych.

al
źródło i fot. Sokołów SA

Polecane dla Ciebie:

article icon

Początek negocjacji w Luksemburgu, czyli bój o Wspólną Politykę Rolną

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii