Reklama zniknie za 11 sekund

Strona główna>Wideo>Wywiady>

Rolnictwo może zapewnić nie tylko bezpieczeństwo żywnościowe, ale i energetyczne?

Bezpieczeństwo żywności to nie tylko dostępność i jakość, ale przede wszystkim dostępność cenowa - o roli sektora agro w produkcji żywności i energii rozmawiał w czasie Europejskiego Kongresu Innowacyjnych Rozwiązań dla Obszarów Wiejskich i Rolnictwa "Polska Wieś XXI" redaktor naczelny top agrar Polska Karol Bujoczek i były minister rolnictwa i inicjator Kongresu Marek Sawicki.

– Projekty złożone w Brukseli, w świetle wydarzeń ostatnich dwóch miesięcy przestały być już aktualne – mówił Marek Sawicki o założeniach Europejskiego Zielonego Ładu – Te wszystkie pomysły na ograniczenie produkcji żywności w Europie trzeba zwyczajnie wyrzucić do kosza.

Jakie są następne kroki, żeby zmniejszyć zagrożenie bezpieczeństwa żywności, a także bezpieczeństwo energetyczne Polski?



Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)