Obora z Gałowa na 280 krów
1 z 11

Po skończonym doju krowy opuszczają stanowiska udojowe i wychodzą na korytarz przepędowy z antypoślizgową posadzką wykonaną z płytek bazaltowych.
2 z 11

Stado na fermie w Gałowie dojone jest dojarni typu „bok w bok” (2 x 18). 400 krów dwie osoby doją 3,5 godziny.
3 z 11

Hala udojowa mieści się w nowym, widnym budynku.
4 z 11

Uniesione kurtyny we wrotach obory zwiększają napływ świeżego powietrza do wnętrza.
5 z 11

We wrotach obory zamontowano kurtyny, które pełnią funkcje rolowanych bram.
6 z 11

Odchody z korytarzy spacerowych są usuwane za pomocą zgarniaków linowych automatycznie uruchomianych 10 razy na dobę.
7 z 11

W szczycie obory zamontowano poidło i czochradło.
8 z 11

Mieszanka TMR jest sporządzana 2 razy dziennie w samojezdnym wozie paszowym.
9 z 11

Do podgarniania TMR-u na stole paszowym służy opona zamocowana do czołowego podnośnika ciągnikowego.
10 z 11

Przyścienne boksy legowiskowe o długości 2,6 m zapewniają dostateczną ilość miejsca do wygodnego wstawania i kładzenia się krów.
11 z 11

Słupy nośne w osi podwójnych legowisk nie zmniejszają walorów użytkowych obory.