Reklama zniknie za 11 sekund

r e k l a m a
PARTNER
r e k l a m a
Strona główna>Artykuły>Rodzina>Inne>

Marcepanowe kuleczki

Obrazek

Znany i lubiany marcepan to oprócz słodkości, też całkiem dobra przekąska ze względu na zawarte w migdałach tłuszcze.

Ewelina Cisłak16 marca 2015, 12:09

SKŁADNIKI:
250 g migdałów,
250 g cukru pudru,
30 ml likieru amaretto, brazowego rumu, ewentualnie koniaku,
1/2 łyżeczki aromatu migdałowego,
kakao, cynamon, chilli.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Migdały zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut. Następnie obrać, osuszyć i zmielić. Dodać cukier puder, alkohol, aromat migdałowy i ponownie zmielić na jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodać odrobinę alkoholu. 
Z masy uformować małe kuleczki. Obtaczać je w kako wymieszanym z cynamonem i chilli. Przechowywać w zamknietym p[ojemniku w lodówce.



Picture of the author
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak
Pozostałe artykuły tego autora

Ważne Tematy

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)