Reklama zniknie za 11 sekund

r e k l a m a
PARTNER
r e k l a m a
Strona główna>Artykuły>Rodzina>Inne>

Sposób na białą pieczeń

Obrazek

Biała kiełbasa gości na naszych stołach na śniadaniu wielkanocnym, ale skoro do świąt jeszcze trochę czasu, proponujemy obiad z pieczoną kiełbasą w roli głównej.

Ewelina Cisłak15 marca 2017, 06:00

SKŁADNIKI:

10 białych surowych kiełbas,
3 duże cebule,
2 łyżeczki miodu,
4 łyżeczki musztardy francuskiej,
3 łyżki oleju,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
1/4 łyżeczki chili,
ok. 125 ml piwa.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę pokroić w półplasterki. Zeszklić na oleju. Dodać sól, słodką paprykę oraz chili. Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego. Na cebuli ułożyć kiełbasę. Wlać piwo. Miód wymieszać z musztardą. Powstałą miksturą posmarować wierzch kiełbasek.
Piec 30-40 min w temp. 180°C, co jakiś czas polewając kiełbaski sosem powstałym podczas pieczenia.

 

 



Picture of the author
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak
Pozostałe artykuły tego autora

Ważne Tematy

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)