Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Sposób na białą pieczeń

15.03.2017

Drukuj

Sposób na białą pieczeń

Artykuł dostępny

SKŁADNIKI:

r e k l a m a



10 białych surowych kiełbas,
3 duże cebule,
2 łyżeczki miodu,
4 łyżeczki musztardy francuskiej,
3 łyżki oleju,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
1/4 łyżeczki chili,
ok. 125 ml piwa.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę pokroić w półplasterki. Zeszklić na oleju. Dodać sól, słodką paprykę oraz chili. Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego. Na cebuli ułożyć kiełbasę. Wlać piwo. Miód wymieszać z musztardą. Powstałą miksturą posmarować wierzch kiełbasek.
Piec 30-40 min w temp. 180°C, co jakiś czas polewając kiełbaski sosem powstałym podczas pieczenia.

 



 

Przeczytaj więcej w wersji premium

article icon

Rynek zbóż: ceny raczej z trendem spadkowym

Zamów wersję premium

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii