Hodowcy świń z pasją do bydła
Świnie i opasy to w kilkudziesięciu tysiącach polskich gospodarstw zgrany duet. Po co profesjonalnym hodowcom świń bydło? Na korzyści wskazują doświadczeni hodowcy.
Podczas wizyty w gospodarstwach hodowców POLSUS, pytałam o ekonomię produkcji świń i bydła, organizację pracy przy chowie dwóch różnych gatunków zwierząt oraz zmianach w produkcji roślinnej, które trzeba było wprowadzić, by wyżywić opasy. Jak z tymi wszystkimi problemami radzą sobie rolnicy z krwi i kości przeczytacie już we wrześniowym numerze „top świnie” od strony 4.
pj-t
Przeczytaj również
Gospodarstwo Tomasza Sołtyszewskiego
Gospodarstwo Tomasza Sołtyszewskiego
Gospodarstwo Tomasza Sołtyszewskiego – obora na 30 opasów
Gospodarstwo Tomasza Sołtyszewskiego
Gospodarstwo Tomasza Sołtyszewskiego
Gospodarstwo Tomasza Sołtyszewskiego
Gospodarstwo Tomasza Sołtyszewskiego
Gospodarstwo Tomasza Sołtyszewskiego
Gospodarstwo Tomasza Sołtyszewskiego
Gospodarstwo Tomasza Bujaka
Gospodarstwo Tomasza Bujaka
Gospodarstwo Tomasza Bujaka
Gospodarstwo Tomasza Bujaka
Gospodarstwo Tomasza Bujaka
Gospodarstwo Tomasza Bujaka
Gospodarstwo Tomasza Bujaka