Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

GDT: Indeks cenowy powoli w górę

07.12.2017

Drukuj

GDT: Indeks cenowy powoli w górę

Artykuł dostępny

Ostatnia aukcja z 5 grudnia 2017 roku na nowozelandzkiej platformie aukcyjnej Global Dairy Trade przyniosła stabilizację indeksu cenowego, który przez ostatnie kilka tygodni charakteryzował się tendencją spadkową. Tym razem indeks delikatnie się podniósł z 969 (aukcja z 21 listopada) do 974, czyli o 0,4%.

Ceny jakich produktów obniżyły się od ostatniej aukcji?

r e k l a m a



  • Masło - spadek o 11,1%;
  • ser cheddar - spadek o 3,9%;
  • bezwodny tłuszcz mleczny - spadek o 0,6%.

Wzrosły ceny następujących produktów:

  • odtłuszczone mleko w proszku - wzrost o 4,7%;
  • maślanka w proszku - wzrost o 4,3%;
  • kazeina podpuszczkowa - wzrost o 3,4%;
  • pełne mleko w proszku - wzrost o 1,7%;
Nie opublikowano cen dla laktozy, która została sprzedana po cenie początkowej w niewielkiej ilości.
Na aukcji sprzedano 29 514 ton produktów, co oznacza spory spadek od ostatniej aukcji, kiedy sprzedano 35 042 ton towarów. W akcji brało udział 160 kupujących, z których 123 dokonało zakupu.
Kolejna aukcja na internetowej platformie GDT odbędzie się we wtorek 19 grudnia 2017 r.
al na podst. Global Dairy Trade

Polecane dla Ciebie:

article icon

Soja też może chorować

Zamów wersję premium

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii