StoryEditor

Muffinki czekoladowo-miętowe

Znając przepis na podstawowe ciasto do babeczek możesz eksperymentować z dodatkami. My stawiamy na miętę i deserową czekoladę.
06.08.2018., 15:08h
Muffinki czekoladowo-miętowe

Składniki na ciasto podstawowe:
200 g mąki,
140 g brązowego cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 szklanki mleka,
3/4 szklanki oleju,
2 jajka.
Przepis wykonania znajdziesz tu: Tęczowe muffinki

Składniki na krem podstawowy:
250 g serka mascarpone,
250 ml śmietany kremówki 30%,
1 łyżka cukru.

Składniki dodatkowe:
6 gałązek drobno poszatkowanej mięty,
1/2 tabliczki deserowej czekolady drobno pokrojonej,
2 łyżki kremu czekoladowego typu nutella.

Sposób wykonania:
Do ciasta podstawowego dodać miętę i deserową czekoladę. Do kremu podstawowego dodać nutellę, całość zmiksować. Babeczki udekorować kremem, listkami świeżej mięty i/lub posypką.

Przepis: Kinga Machaj
Fot. Witkowska




Agata Dobak
Autor Artykułu:Agata Dobak

redaktor „top agrar Polska” w dziale Dom i Rodzina

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
26. kwiecień 2024 11:18