Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Muffinki czekoladowo-miętowe

22.08.2018

Drukuj

Muffinki czekoladowo-miętowe

Artykuł dostępny

Muffinki czekoladowo-miętowe

Składniki na ciasto podstawowe:
200 g mąki,
140 g brązowego cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 szklanki mleka,
3/4 szklanki oleju,
2 jajka.
Przepis wykonania znajdziesz tu: Tęczowe muffinki

r e k l a m a



Składniki na krem podstawowy:
250 g serka mascarpone,
250 ml śmietany kremówki 30%,
1 łyżka cukru.

Składniki dodatkowe:
6 gałązek drobno poszatkowanej mięty,
1/2 tabliczki deserowej czekolady drobno pokrojonej,
2 łyżki kremu czekoladowego typu nutella.

Sposób wykonania:
Do ciasta podstawowego dodać miętę i deserową czekoladę. Do kremu podstawowego dodać nutellę, całość zmiksować. Babeczki udekorować kremem, listkami świeżej mięty i/lub posypką.

Przepis: Kinga Machaj
Fot. Witkowska




Polecane dla Ciebie:

article icon

Ceny wołowiny: prawie bez zmian

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii