Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Bananowo-orzechowy smoothie

03.05.2018

Drukuj

Bananowo-orzechowy smoothie

Artykuł dostępny

Masło orzechowe to bogate źródło błonnika pokarmowego, witamin z grupy B oraz składników mineralnych. Wzmacnia zęby, kości, włosy i paznokcie. Banan poprawia nastrój i dodaje energii. Płatki owsiane obniżają poziom cholesterolu, wspomagają przemianę materii i układ oddechowy.

r e k l a m a



Składniki:
2 banany,
4 łyżeczki masła orzechowego,
500 ml mleka,
8 łyżeczek błyskawicznych płatków owsianych,
1 łyżeczka miodu
i/lub 1 łyżeczka cukru waniliowego.

Sposób wykonania:
Banany umyć, obrać, pokroić w cząstki. Dodać mleko i płatki owsiane. Pozostawić na 10 minut. Następnie dodać masło orzechowe oraz miód i cukier waniliowy do smaku.  Składniki zblendować na gładką masę. Koktajl najlepiej spożyć zaraz po przyrządzeniu, ewentualnie przechowywać w lodówce w szklanym opakowaniu do 24 godzin.

Przepisy przygotowała Agata Dobak

Polecane dla Ciebie:

article icon

Rynek zbóż: „osiemsetki” coraz częstsze

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii