Regiony pełne smaków – przedstawiamy najciekawsze produkty z całej Polski

Podczas tegorocznych targów Smaki Regionów, które odbyły się w dniach 24-26 września w Poznaniu rolnicy, lokalni producenci, koła gospodyń wiejskich zaprezentowali swoje najlepsze wyroby.
ks
Przeczytaj również

Delicious - przetwory z owoców wykonane przez panią Irenę Jasińską z Gogolina

Świeżo tłoczony, 100% naturalny i ekologiczny sok jabłkowy pochodzący z sadu BM Ogrody, położonego na terenie Wolanki - części Parku Krajobrazowego w Dolinie Baryczy. Do produkcji soku używane są owoce ze starych odmian jabłoni.

Oleje tłoczone na zimno z rodzinnej firmy Semco ze Śmiłowa (woj. wielkopolskie).

Kwasy chlebowe niepasteryzowane z lokalnej manufaktury Vitafit.

Pani Małgorzata Prządek z firmy SOK POL ze Trzeku częstowała odwiedzających targi sokiem jabłkowym oraz pyszną lemoniadą.

Miodolada - napój bezalkoholowy z naturalnego miodu pszczelego - pasieka i miodosytnia Pachniczówka.

Tradycyjnie warzone piwo Gruczniak.

Przetwory owocowo-warzywne z gospodarstwa ekologicznego Naturplon z Anielina.

Borówkowy grzaniec bezalkoholowy z firmy Zielono Mi pani Agnieszki Jarosińskiej.

Miody Suszka z Wielkopolski.

Sery smażone z firmy Frąckowiak z Granowa.

Dla najmłodszych zorganizowano liczne warsztaty. Na zdjęciu dzieci tworzą dekoracje z owoców. Zajęcia zorganizował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

Wyroby z Masarni Władysławowo Zawistowski.

Miody pitne z małej, rzemieślniczej miodosytni The Big Fellow z Mazowsza.

Gęsina pieczona - Smak Tradycji.

Przetwory z borówki amerykańskiej - Zielono Mi.

Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi.

Stoisko Masarni Władysławowo Zawistowski.

Dla najmłodszych zorganizowano liczne warsztaty. Na zdjęciu dzieci tworzą dekoracje z owoców. Zajęcia zorganizował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

Soki z Fabryki Soków z miejscowości Bełżec (woj. lubelskie).

Dla najmłodszych zorganizowano liczne warsztaty. Na zdjęciu dzieci tworzą dekoracje z owoców. Zajęcia zorganizował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

Soki z Wiatrowego Sadu.

Przetwory z gospodarstwa sadowniczego E.M. Chabowscy.

Soki owocowe - Tłocznia Maurera.

Tradycyjne wędliny z Masarni Motyka.

Suszone przekąski owocowo-warzywne - PrzySmaki Wyobraźni.

Tradycyjne wędliny z Masarni Motyka.

Tradycyjne wędliny z Masarni Motyka.

Wyroby ze świń rasy mangalica - Masarnia Motyka (woj. lubuskie).

Tradycyjne przetwory rybne z lubuskich jezior - Rybacka Chata.

Wyroby z dziczyzny z Decowej Manufaktury z Karszyna.

Przetwory z dziczyzny z Decowej Manufaktury z Karszyna.

Sery z koziego mleka - Gospodarstwo Rolno-Agroturystyczne Qzko.

Gospodarstwo Rolno-Agroturystyczne Qzko

Piwo Lubuskie - Browar Witnica

Swoje wyroby prezentowały też koła gospodyń wiejskich.

Przetwory z koła gospodyń wiejskich z Gminy Ełk.