Weź udział w konkursie i wygraj odpicowanego Ursusa!  
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Najlepsze pullpeciki rybne

20.06.2017

Drukuj

Najlepsze pullpeciki rybne

Artykuł dostępny

r e k l a m a

SKŁADNIKI NA PULPETY:

250 g filetów z łososia,
150g filetów z dorsza, soli lub halibuta,
4-6 kawałków suszonych pomidorów z zalewy oliwnej,
2 łyżeczki koperku,
sól, pieprz,
mała bułka kajzerka
mleko do namoczenia bułki,
bułka tarta,
olej roślinny lub masło do smażenia.

SKŁADNIKI NA MAKARON

300g makaronu tagliatelle,
ok ½ szklanki wody z ugotowanego makaronu,
1/2 szklanki śmietanki kremówki,
2 szczypty szafranu,
1 łyżeczka posiekanego koperku,
cząstki cytryny.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rybę oczyścić, zdjąć skórę. Pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w mleku ok. 10 min. Suszone pomidory, koperek oraz łyżkę oleju z zalewy zmiksować. Dodać rybę i wcześniej namoczona i odciśniętą bułkę. Uformować pulpeciki. Można dodać tartą bułkę. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Do garnka po makaronie wlać śmietankę, dodać szafran i koperek. Gotować ok. 1 min. Do sosu włożyć makaron oraz ½ szklanki wody. Gdy sos zgęstnieje, wyłożyć na talerz. Można dodać plasterki podsmażonej cukinii


Widziałeś już nasze video "Warzywa zalegają w magazynach. Rolnicy nie mogą ich sprzedać"?

Polecane dla Ciebie:

article icon

Rośnie chiński import kukurydzy i pszenicy

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody