Weź udział w konkursie i wygraj odpicowanego Ursusa!  
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Smaki karnawału - Sandacz w płatkach z migdałów

28.12.2017

Drukuj

Smaki karnawału - Sandacz w płatkach z migdałów

Artykuł dostępny

r e k l a m a

Sandacz w płatkach z migdałów na sałatce z selera naciowego

Składniki:
4 filety z sandacza,
100 g migdałów w płatkach,
50 g masła,
1 cytryna, 1 jajko, sól, pieprz.

Sałatka:
1 seler naciowy,
1 grono ciemnych winogron,
1 garść czerwonych porzeczek,
ocet balsamiczny, miód, 
limonka, pieprz.

Sposób przygotowania:
Filety z sandacza myjemy i osuszamy. Rybę skrapiamy cytryną, doprawiamy solą 
i pieprzem. Następnie oprószamy ją mąką, obtaczamy w roztrzepanym jajku, 
a następnie w płatkach migdałów. Sandacza smażymy na maśle na złoty kolor.
Przepis na 4 porcje.

Sposób przygotowania sałatki:
Seler naciowy myjemy, kroimy po skosie. Winogrono myjemy i przekrawamy na połówki. Czerwoną porzeczkę myjemy i obieramy. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy octem balsamicznym, miodem, solą, sokiem z limonki i świeżo mielonym pieprzem.
Rybę podajemy na sałatce.

Potrawy przygotowano w Restauracji Tumska w Poznaniu.

Opr. Agata Dobak

Widziałeś już nasze video "Obora jak lekarstwo"?

Polecane dla Ciebie:

article icon

Rośnie chiński import kukurydzy i pszenicy

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody