Ta strona używa cookie w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki.

Zgadzam się

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Portal partner

Wielkanocne słodkości z różnych stron Polski - pascha

08.03.2018

Drukuj

Wielkanocne słodkości z różnych stron Polski - pascha

Artykuł dostępny

SKŁADNIKI:
1 kg zmielonego trzykrotnie twarogu,
250 g masła,
1 szklanka cukru pudru,
1 opakowanie cukru wanilinowego,
1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny,
5 żółtek,
50 g smażonej skórki pomarańczowej,
50 g orzechów włoskich lub obranych migdałów,
50 g suszonych fig lub moreli,
100 g rodzynek.

r e k l a m a



PRZYGOTOWANIE:
Miękkie masło ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym oraz skórką z cytryny na puszysty biały krem. Cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Dodać zmielony twaróg i zmiksować na jednolitą masę. Dodać smażoną skórkę pomarańczową, posiekane orzechy, migdały i posiekane figi lub morele oraz rodzynki. Wszystko delikatnie wymieszać. Duże sito wyścielić  gazą. Wyłożyć do niego masę serową, zawinąć wystające brzegi gazy. Przykryć talerzykiem i obciążyć. Wstawić do lodówki na całą noc. Wyłożyć paschę na talerz, usunąć gazę i udekorować.


Przepis przygotowała Anna Kruszona
http://jadloiczytadlo.blogspot.com/

Opr. Agata Dobak

Polecane dla Ciebie:

article icon

Ceny wołowiny: prawie bez zmian

Czytaj

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii