Czytaj wygodniej w nowej darmowej aplikacji mobilnej!

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Wielkanocne słodkości z różnych stron Polski - pascha

08.03.2018

Drukuj

Wielkanocne słodkości z różnych stron Polski - pascha

Artykuł dostępny

SKŁADNIKI:
1 kg zmielonego trzykrotnie twarogu,
250 g masła,
1 szklanka cukru pudru,
1 opakowanie cukru wanilinowego,
1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny,
5 żółtek,
50 g smażonej skórki pomarańczowej,
50 g orzechów włoskich lub obranych migdałów,
50 g suszonych fig lub moreli,
100 g rodzynek.

r e k l a m a

PRZYGOTOWANIE:
Miękkie masło ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym oraz skórką z cytryny na puszysty biały krem. Cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Dodać zmielony twaróg i zmiksować na jednolitą masę. Dodać smażoną skórkę pomarańczową, posiekane orzechy, migdały i posiekane figi lub morele oraz rodzynki. Wszystko delikatnie wymieszać. Duże sito wyścielić  gazą. Wyłożyć do niego masę serową, zawinąć wystające brzegi gazy. Przykryć talerzykiem i obciążyć. Wstawić do lodówki na całą noc. Wyłożyć paschę na talerz, usunąć gazę i udekorować.


Przepis przygotowała Anna Kruszona
http://jadloiczytadlo.blogspot.com/

Opr. Agata Dobak

Polecane dla Ciebie:

article icon

Geograficzny układ cen pszenicy w Polsce

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody