StoryEditor

Polscy producenci mleka na tle Europy

Co jest naszą mocną, a co słabą stroną? Jakie działania mogą poprawić konkurencyjność polskich producentów mleka i przyczynić się do zmniejszenia strat w tym sektorze? – czytaj w najnowszym wydaniu „top bydło”.
29.06.2016., 11:06h

Czy jesteśmy konkurencyjni w Europie? Jakie są nasze mocne i słabe strony w stosunku do takich krajów jak Niemcy, Holandia czy Irlandia? Co należy zrobić, żeby przeciwdziałać kryzysowi i zwiększyć szanse polskich producentów mleka na globalnym rynku mleka?

O tym, a także wielu innych interesujących porównaniach i zestawieniach naszych producentów w stosunku do konkurencji zza Odry, czytaj w artykule: „Polscy producenci mleka na tle Europy” w dodatku specjalnym „top bydło” – autorstwa dr hab. Andrzeja Parzonko ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Materiał znajdziesz w dodatku specjalnym „top bydło” na str. 4.

mj
Fot. Jajor

 

 

 

Marcin Jajor
Autor Artykułu:Marcin Jajor

redaktor działu top bydło i topagrar.pl, zootechnik, specjalista w zakresie hodowli bydła mlecznego i mięsnego

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
26. kwiecień 2024 20:36