![534649](https://static.topagrar.pl/images/2024/05/07/o_534649_1280.png)
Program sesji
-
Zmiana układu sił na świecie, Europejski Zielony Ład – co to oznacza dla produkcji świń w Europie? – dr Johann Schlederer, dyrektor zarządzający austriacką giełdą świń.
![](https://topagrar.pl/media/uploads/dr_johann_schlederer.jpg)
-
Odpowiedź genetyków i nauki na oczekiwania rynków: konsumentów i hodowców – dr Grant Walling, Topigs Norsvin, Wielka Brytania
![](https://topagrar.pl/media/uploads/dr_grant_walling.png)
-
Rynek tuczników w Polsce – jak zakłady mięsne chcą zapewnić sobie bazę surowcową w przyszłości – Anna Dykier, ZM Skiba SA
![](https://topagrar.pl/media/uploads/anna_dykier.jpg)
Debata ekspertów
-
Spadek spożycia wieprzowiny – czy to już trwały trend? Czego oczekują konsumenci i jak sektor trzodowy powinien zareagować?
Uczestnicy debaty: (na zdjęciu od prawej) Witold Choiński – Polskie Mięso, Piotr Kosowski – producent świń ras rodzimych, przetwórca, Jarosław Sulewski – producent świń, POLPIG,. Do debaty zaprosiliśmy też przedstawiciela organizacji Otwarte Klatki.
![](https://topagrar.pl/media/uploads/uczestnicy_debaty_khT1nji.png)
![](https://topagrar.pl/media/uploads/bartosz_zajac_otwarte_klatki.png)
-
Wystąpienie specjalne: ASF: aktualna sytuacja – dr Krzysztof Jażdżewski, GIW.
![](https://topagrar.pl/media/uploads/dr_krzysztof_jazdzewski.png)
Zapraszamy do Poznania. Do zobaczenia!