• Copa Cogeca - nie ustępować w negocjacjach z Mercosur

    • ?
    Joachim Rukwied, przewodniczący Copa wyraził obawy względem zbyt hojnej oferty dostępu do rynku europejskiego bloku handlowego Mercosur, który i tak jest silnie nasycony produktami rolno-spożywczymi. Co będzie dalej?
  • r e k l a m a

  • Choroby metaboliczne: postaw na zapobieganie!

    • ?
    – Powinniśmy stawiać po pierwsze na zapobieganie i monitoring zwierząt – mówił prof. Tadeusz Stefaniak z UP we Wrocławiu, podczas pierwszego dnia odbywającej się tam konferencji na temat chorób metabolicznych u bydła.
  • Ceny przystopowały

    • ?
    Drugi tydzień grudnia zastopował ceny w skupach. Nadal jdnak w naszym zestawieniu cena byka za kilogram WBC w paru zakładach wynosi ponad 14 zł, a żywca  8zł/kg.
  • GDT: Indeks cenowy powoli w górę

    • ?
    Po sporych spadkach trwających przez ostatnie kilka tygodni indeks cenowy na giełdzie Fonterry delikatnie się zwiększył. Tym razem najbardziej potaniało masło - o 11,1%.
  • Postępowanie wyjaśniające w toku

    • ?
    Pod groźbą sowitej kary finansowej UOKiK realizuje postępowanie wyjaśniające dotyczące relacji przetwórców z dostawcami.
  • Polska wołowina na światowym rynku

    • ?
    Nowe trendy, zagrożenia i wyzwania, które ukształtują polski rynek wołowiny. Będzie lepiej czy gorzej?
  • Mleko z certyfikatem

    • ?
    Strzelecka Spółdzielnia Producentów Mleka uzyskała europejski certyfikat potwierdzający produkcję mleka z pasz bez GMO – jako pierwsza organizacja spółdzielcza w Polsce.
  • Polska genetyka – KOWR utworzył nowe konsorcjum

    • ?
    Powstała „Grupa Polska Genetyka”. Jakie będą jej zadania i cele?
  • Ceny bydła: I znowu wyżej!

    • PREMIUM
    • ?
    Początek grudnia przynosi nam kolejne podwyżki w skupach. Drożeje cały asortyment, ale najbardziej byki czystorasowe. W naszym zestawieniu cena byka za kilogram WBC w paru zakładach przekroczyła 14 zł, a żywca dobiła do 8zł/kg.
  • IV Forum Sektora Wołowiny

    • ?
    O przyszłości, nowych rynkach, barierach i wyzwaniach wołowiny kulinarnej. Jakie będą konsekwencje zakazu uboju rytualnego i zniesienia barier handlowych dla mięsa z Brazylii?