StoryEditor

Malinowe muffinki

Maliny, jeżyny, borówki. Dodaj do babeczek to, na co masz ochotę. Wykorzystaj przepis na ciasto i stwórz własną kompozycję. Koniecznie sprawdź nasz niewiarygodnie prosty przepis na krem do muffinek.
06.08.2018., 16:08h
Muffinki malinowe

Składniki na ciasto podstawowe:
200 g mąki,
140 g brązowego cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 szklanki mleka,
3/4 szklanki oleju,
2 jajka.
Sposób wykonania znajdziesz tu: Tęczowe muffinki

Składniki dodatkowe:
2 łyżki wiórków kokosowych,
2 garście malin,
0,5 l śmietany kremówki 30%,
1 sypka galaretka malinowa.

Sposób wykonania:
Do ciasta podstawowego dodać wiórki i maliny. Śmietanę i sypką galaretkę połączyć i zmiksować na sztywną pianę. Muffinki udekorować kremem, malinami i/lub posypką.

Przepis: Kinga Machaj
Fot. Witkowska

Sprawdź przepisy na inne kolorowe ciasta: Tęczowy tort





Agata Dobak
Autor Artykułu:Agata Dobak

redaktor „top agrar Polska” w dziale Dom i Rodzina

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
28. kwiecień 2024 05:49