StoryEditor

Chłodnik z kiszonych buraków – przepis

Gdy już kończy się sezon na botwinkę, przychodzi czas na chłodnik z kiszonych buraków. Smaczny i bardzo zdrowy!
24.07.2020., 14:07h

Składniki:

1 l kefiru,
2 l maślanki,
300 g tartych kiszonych buraczków,
250 ml soku z kiszonych buraczków,
zielony ogórek, pęczek rzodkiewek koperek, szczypiorek, natka pietruszki, sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Kefir, maślankę wymieszać z sokiem z kiszonych buraczków. Surowe ogórki i rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Koper, szczypiorek i natkę poszatkować. Warzywa i zieleninę dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na około godzinę, by chłodnik się przegryzł.
Paulina Janusz-Twardowska
Autor Artykułu:Paulina Janusz-Twardowska

redaktor „top agrar Polska”, zootechnik, specjalistka w zakresie hodowli trzody chlewnej.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
28. kwiecień 2024 08:15