StoryEditor

Śniadanie na polu - Kanapka włoska - 715 kcal

Drugie śniadanie nie musi być monotonne. Skorzystaj z naszych przepisów na kanapki – polską i włoską, które można zjeść w czasie prac na polu. Zadbaj, by przygotowana kanapka przyciągała wzrok kolorowymi składnikami i była sycąca jak obiad. Domowy sos pomidorowy będzie świetnym uzupełnieniem smaku.
10.04.2018., 13:04h
Składniki:
1 ciabata,
120 g piersi z kurczaka,
100 g mozzarelli,
5 oliwek,
1 garść rukoli lub innej sałaty,
2 suszone pomidory,
3 łyżki oleju rzepakowego.

Sposób wykonania:
Kurczaka pokroić w plastry. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na oleju, aż się zarumieni z obu stron. Ciabatę przekroić wzdłuż. Mozarellę pokroić w plastry. Oliwki i suszone pomidory przekroić na pół. Składniki układać w kolejności: rukola, kurczak, mozarella, pomidor, oliwki. Przed zjedzeniem polać sosem pomidorowym.

Sos pomidorowy

Składniki:
1/2 cebuli,
1/2  słoiczka przecieru pomidorowego,
3 łyżki masła,
1/3 małej papryki,
pieprz,
oregano,
odrobina miodu.

Sposób wykonania:
Drobno pokrojoną paprykę i cebulę zeszklić na maśle. Dodać przecier pomidorowy. Smażyć 10 minut na wolnym ogniu.

Przepisy przygotowała Balbina Piontek

Opr. Agata Dobak
Agata Dobak
Autor Artykułu:Agata Dobak

redaktor „top agrar Polska” w dziale Dom i Rodzina

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
28. kwiecień 2024 02:24