StoryEditor

Kiszonkę z kukurydzy można było uratować! [WIDEO]

W tym roku wielu producentów mleka boryka się z przygotowaniem dobrej jakości kiszonki z kukurydzy. Jak powiedział w trakcie targów Agro Show nasz ekspert – Marek Skwira z firmy Limagrain, okienko pogodowe na zbiór kukurydzy kiszonkowej o odpowiedniej zawartości suchej masy (33–35%) trwało zaledwie 5 dni.
25.09.2018., 15:09h
– Sucha masa przyrastała w błyskawicznym tempie nawet do 1,5% dziennie, w związku z tym wielu hodowców zbierało kukurydzę zbyt późno. Pewnym rozwiązaniem mogło być drobniejsze pocięcie surowca i użycie dodatków zakiszających – radził Marek Swira.

Cały wywiad, wraz z zaleceniami eksperta znajdziecie poniżej:
Mira Wieczorek
Autor Artykułu:Mira Wieczorek
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
30. kwiecień 2024 21:12