🔔 Pierwszy miesiąc prenumeraty za jedyne 9 zł
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Zapraszamy na III Forum Rolników i Agrobiznesu: Świnie!

10.06.2021

Drukuj

Zapraszamy na III Forum Rolników i Agrobiznesu: Świnie!

r e k l a m a

To już trzecia edycja konferencji organizowanej przez redakcję top agrar Polska dedykowana hodowcom i producentom świń, lekarzom weterynarii oraz wszystkim przedstawicielom branży, związanych z produkcją żywca wieprzowego. W tym roku nasze spotkanie w gronie fachowców odbędzie się pod hasłem "Jak produkować bezpiecznie i stabilnie".

W tym roku, ze względu na sytuację związaną z pandemią koronawirusa odbędzie się ona w formule hybrydowej – na miejscu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz on-line.
Grono naszych prelegentów tworzą najlepsi specjaliści z kraju i zagranicy, którzy poruszą najbardziej aktualne zagadnienia związane z rynkiem, technologią produkcji, żywieniem oraz zdrowiem świń w trzech blokach tematycznych:

Nowe wyzwania w organizacji produkcji świń

  • Zarządzanie produkcją trzody chlewnej w nowych realiach – wprowadzenie redakcji oraz wypowiedzi praktyków
  • ASF w Polsce – bieżąca sytuacji epizootyczna i perspektywy na uwalnianie regionów ze stref – dr Bogdan Konopka, główny lekarz weterynarii
  • Kto będzie mógł się rozwijać w Polsce – czy nowe przepisy zablokują inwestycje w produkcję trzody chlewnej? – Piotr Włodawiec, Kancelaria Prokurent
  • Topowe wyniki produkcyjne w wysokoplennych stadach dzięki precyzyjnemu żywieniu oraz wykorzystaniu najnowszych technologii. Jak odsadzać prosięta po 2023 roku, czyli odchów prosiąt bez tlenku cynku – prof. dr hab. Anna Czech, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Możliwości ograniczenia negatywnego wpływu gorzkiego smaku na pobranie paszy i wyniki produkcyjne trzody chlewnej – dr Marcin Kamiński, Lucta Polska
  • Niehormonalne metody zarządzania okresem poodsadzeniowym u loch – dr Wojciech Korczyński, Vetoquinol

Zdrowe stada utrzymywane w warunkach dobrostanu

r e k l a m a

  • Bezjarzmowe utrzymanie loch i kastracja prosiąt w znieczuleniu – czy czeka nas rewolucja w podejściu do produkcji świń? – prof. dr hab. Roman Kołacz, Instytut Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Jak nowe technologie wspomagają walkę ze zmiennym wirusem PCV2? – dr Agnieszka Mańka, Zoetis Polska
  • Właściwie przeprowadzone zasiedlenie chlewni i szybka ocena stanu zdrowotnego świń postawą opłacalnego tuczu – prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie, Uniwersyteckie Centrum Medycyny Weterynaryjnej UJ-UR

Nasze spotkanie zakończy dyskusja pod hasłem: Jak w ostatnim roku zmienił się światowy i europejski rynek świń – nowe wyzwania dla branży i prognozy na przyszłe lata. Udział w niej wezmą przedstawiciele producentów świń, branży mięsnej oraz znawcy rynku, którzy naświetlą nam zmiany zachodzące w ostatnich miesiącach na europejskim i polskim rynku trzody chlewnej.

Nie czekaj! Zapisz się już dziś – liczba miejsc ograniczona!

Polecany artykuł

GIW zarządził wzmożone kontrole ubojni w całej Polsce


Polecane dla Ciebie:

article icon

Koniec sporu handlowego Unii Europejskiej z USA

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody