StoryEditor

Nawożenie jęczmienia jarego browarnego

Najważniejszymi parametrami ziarna jęczmienia browarnego określanymi przez słodownie są zawartość białka oraz wyrównanie. Osiągnięcie ich optymalnego poziomu możliwe jest przede wszystkim dzięki odpowiedniemu nawożeniu.
23.02.2015., 09:02h

Na przykładzie naszych Czytelników prezentujemy praktyczne podejście do przygotowania stanowiska i nawożenia jęczmienia jarego browarnego. Rolnicy z różnych regionów kraju opisują sposób postępowania od momentu zejścia z pola przedplonu, poprzez agrotechnikę jesienną  i wiosenną oraz nawożenie NPK.
Zachęcamy do lektury artykułu "Jęczmień jary na browary" w marcowym numerze "top agrar Polska" od strony 122.
jd

Jacek Daleszyński
Autor Artykułu:Jacek Daleszyński

redaktor top agrar Polska, specjalista w zakresie uprawy roślin.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
17. kwiecień 2024 02:20