StoryEditor

Konkurs Producent Bydła Mięsnego 2023 – prześlij zgłoszenie!

Ruszyła kolejna edycja konkursu Producent Bydła Mięsnego 2023, w którym mogą wziąć udział producenci opasów, odsadków i hodowcy bydła mięsnego. Zobacz zasady i weź udział! 
12.10.2023., 16:10h

Celem Konkursu Producent Bydła Mięsnego Roku 2023, jest oczywiście wyłonienie najlepszych producentów bydła mięsnego w bieżącym roku, ale również integracja środowiska hodowców bydła mięsnego i opasowego. Konkurs również pełni rolę edukacyjną i promocyjną m.in. w zakresie rozpowszechniania dobrych i zrównoważonych praktyk i upowszechnianie wiedzy o opasie bydła i hodowli bydła ras mięsnych oraz upowszechnianie wiedzy na temat znaczenia chowu i hodowli bydła dla bioróżnorodności i gospodarki narodowej.

Kto może wziąć udział w konkursie?

Konkurs jest skierowany do osób zajmujących się opasem bydła i hodowlą bydła mięsnego, zgłoszenia można wysyłać w 3 kategoriach: hodowca, producent odsadków, producent opasów. Udział w konkursie jest bezpłatny, a przedsięwzięcie na skalę ogólnokrajową. Konkurs odbywa się od 2017 roku, finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Przedłużony termin zgłoszeń

Termin przesyłania zgłoszeń został przedłużony do 15 listopada 2023 r. Należy udzielić odpowiedzi na wszystkie pytania oznaczone gwiazdką, aby odesłać formularz! Organizatorem wydarzenia jest Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego oraz Fundacja Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich.

Patronat honorowy nad wydarzeniem objął:

  • Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  • Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
  • Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
  • Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - PIB
  • Instytut Zootechniki PIB
  • Instytut Genetyki i Biotechnologii Zwierząt Polskiej Akademii Nauk
  • Państwowy Instytut Weterynaryjny — PIB

Partnerami wydarzenia są związki branżowe:

  • Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego
  • Polska Federacja Rolna
  • Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego
  • Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
  • Związek Polskie Mięso

Zgłoszenia TUTAJ

Fot. Envato Elements

Dorota Kolasińska
Autor Artykułu:Dorota Kolasińska Redaktorka portalu topagrar.pl
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
02. maj 2024 11:32