Weź udział w konkursie i wygraj odpicowanego Ursusa!  
   

Your browser version is not supported. Download the latest browers, or use other.

Zamknij

r e k l a m a

Partner portalu

Jak uszyć ogrzewającą poduszkę?

14.09.2020

Drukuj

Jak uszyć ogrzewającą poduszkę?

Artykuł dostępny

r e k l a m a

Ziarna zbóż, pestki owoców i niektóre nasiona potrafią na długo akumulować ciepło aby potem powoli je oddawać. Do wypełnienia poduszek nadają się:
  • nasiona zbóż: np. orkiszu, pszenicy, żyta, prosa, a także łuski orkiszu, prosa i gryki.
  • pestki owoców: m.in. wiśni, drobne pestki winogron, czarnych porzeczek, bzu czarnego, truskawek i malin.
  • nasiona roślin oleistych: lnu i rzepaku.

Samodzielnie szyjąc poduszkę należy pamiętać, by była ona dwuwarstwowa – wierzchnia powłoczka pełni funkcję ozdobną i można ją prać. Wewnętrzną należy podzielić na mniejsze komory, by ziarna nie uciekały do jednego boku. Poduszka umieszczona w piekarniku rozgrzanym do 150°C ogrzeje się już po 10–15 minutach. Należy ją wcześniej owinąć w folię aluminiową, aby zapobiec uszkodzeniu materiału. W czasie nagrzewania poduszkę można 1–2 razy wstrząsnąć i odwrócić na drugą stronę. Jeszcze szybciej przygotujemy naszą poduchę w mikrofalówce. Należy najpierw pogrzać ją przez 1 minutę na mocy 600 W, a następnie, jeśli nadal jest taka potrzeba, dalej dogrzewać w krótkich odstępach czasu.

Widziałeś już nasze video "Nowości odmianowe od Procam na Wirtualnych Dniach Pola"?

Polecane dla Ciebie:

article icon

Ile rzepak potrzebuje azotu do jesieni?

Czytaj

Czytaj artykuły w naszej aplikacji!

Aplikacja TAP jest już dostępna

r e k l a m a

Komentarze (?)

r e k l a m a

więcej artykułów z tej kategorii

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody